Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Din hovedpine er deres hovedpine

Forestil dig, at du har en hovedpine, hvor det føles som om, at du får en syl i øjet, hvorefter den bliver drejet rundt. Eller en migræne, der gang på gang sender dig under dynen med kvalme og en dunkende smerte.

Ville du så tage til takke med rådet om at snuppe en Pinex og så ellers tage dig sammen?

Det vil de færreste. Alligevel er det råd, som mange mennesker, der lider af hovedpine, får. Men for gruppen af patienter med svære smerter som følge af eksempelvis Hortons hovedpine, migræne eller hovedtraumer, så er der brug for en helt anden ekspertise.

Stærkt team
Derfor har Sydvestjysk Sygehus, som følge af at sygehuset har fået regionsfunktion på hovedpineområdet, opbygget et stærkt tværfagligt hovedpine-ambulatorium under Neurologisk Afdeling.

Her indgår både læger med speciale i neurologi, sygeplejersker, fysioterapeuter og en psykolog i behandlingsteamet.  Den konstellation betyder, at man er i stand til at tackle de ofte komplicerede problemstillinger, patienterne med hovedpine møder op med.

Fra hele regionen
Der findes mange forskellige typer hovedpine, og årsagerne hertil er ligeledes mangfoldige. Men typisk for hovedpinepatienterne på Sydvestjysk Sygehus er, at de i årevis har gået med uforrettet sag i forhold til deres hovedpine og har været gennem mange andre sundhedsfaglige hænder, inden de – uanset om det kommer fra Odense, Sønderborg, Vejle, Esbjerg eller et andet sted i landet – havner i hænderne på hovedpineteamet.

Ved en fælles indsats i hovedpineteamet kan man bedre få stillet den korrekte diagnose – hvad enten årsagen til hovedpinen skal findes i noget fysisk eller psykisk - og dermed finde den korrekte behandling, der ofte vil være en kombination af medicin og behandling hos fysioterapeuterne og/eller psykolog.

 

 

Senest fagligt revideret: 08-08-2011


Siden er sidst opdateret 8-8-2011Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring