Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2011pilHoftepatienter kan glæde sig over kort ventetid i Esbjerg

Hoftepatienter kan glæde sig over kort ventetid i Esbjerg

Patienter med brækket hofte kommer hurtigt til i Esbjerg. Tre ud af fire patienter kommer på operationsbordet indenfor 24 timer. På alle regionens sygehuse kommer gennemsnitlig kun 56 % af patienterne til så hurtigt.

Når først skaden er sket, og hoften er brækket, så vil de fleste patienter foretrække at få behandling hurtigst muligt. Og det er man rigtig god til at give dem på Ortopædkirurgisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus. Patienter, der indlægges akut her med brækket hofte, bliver opereret langt hurtigere end gennemsnittet for regionen.

Kvalitetsmål
På Sydvestjysk Sygehus bliver 74 % af patienterne opereret indenfor 24 timer og 92 % indenfor 48 timer. Dermed ligger sygehusets resultater over gennemsnittet for Region Syddanmarks sygehuse, hvor kun 56 % bliver opereret indenfor 24 timer og 89 % opereret indenfor 48 timer.

- Vi har øget fokus på denne patientgruppe og opprioriteret dem, fordi man ved, at jo tidligere operation, jo bedre efterforløb, forklarer overlæge Lars Hansen fra Ortopædkirurgisk Afdeling.

hofte

Regionsrådet vedtog i januar følgende kvalitetsmål for ventetid på operation for patienter med brækket hofte:

75 % skal opereres indenfor 24 timer efter indlæggelse.
90 % skal opereres indenfor 48 timer efter indlæggelse.

Undgår unødvendig ventetid
Hurtig operation er vigtigt af hensyn til patientens smerter og ubehag ved at vente på operation. Patienter, der har brækket hoften, har oftest stærke smerter og skal helst være fastende før operationen, idet de skal bedøves under indgrebet.
Samtidig er der alt andet lige omkostninger forbundet ved at have patienter indlagt, der venter på operation.

Patientsikkerhed
Når man så alligevel ikke skynder sig og får 100 % af patienterne opereret indenfor 24 timer, så er det af hensyn til patienternes sikkerhed. 

- Hoftepatienterne er en patientgruppe med en høj gennemsnitsalder. De har ofte en række andre følgesygdomme og medicinske komplikationer, som vi er nødt til at tage højde for, før vi kan foretage en bedøvelse. Det er denne tid, vi bruger på at få kontrol over følgesygdommene, der er med til at forlænge tiden indtil operation, men som selvfølgelig er nødvendigt for at udføre en sikker bedøvelse, forklarer overlæge Lars Hansen.
Sydvestjysk Sygehus har omkring 310 patienter med hoftebrud om året.

Om resultaterne
Data leveres af Det Nationale Indikatorprojekt (NIP). NIP får data direkte fra Landspatientregisteret. Målgruppen er patienter, der på indlæggelsesdagen er 65 år eller ældre og indlagt med hoftebrud. 

Senest fagligt revideret: 19-09-2011


Siden er sidst opdateret 19-9-2011Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring