Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2011pilNye tilbud til ventende skadestuepatienter

Nye tilbud til ventende skadestuepatienter

Ventetid er aldrig rar, men det kan ikke helt undgås i en skadestue. Heller ikke på Sydvestjysk Sygehus, selvom ventetiden her hører til blandt de korteste i landet.

Derfor har sygehuset i samarbejde med INVIA og det amerikanske design- og innovationsfirma IDEO arbejdet med at transformere og forbedre patienternes ventetid på skadestuen.

Resultatet er blevet et helt nyindrettet venteareal, hvor patienterne kan glæde sig over en række nye muligheder og tilbud.

skadestue

Patienter kan følge med
Som noget helt nyt får de ventende patienter mulighed for at få et indblik i hele processen ”inde bagved”. Det sker på tre storskærme, der viser hele patient- flowet i skadestuen. Så kan du som patient eksempelvis se, at der er tre patienter, der behandles på stuerne og to patienter, der er i røntgen. Hver patient figurerer på skærmen som en ”boble” med deres egne initialer i, og boblen flytter sig så rundt, når patienten flytter sig.  

Sydvestjysk Sygehus er det første sygehus i Region Syddanmark, der giver patienterne den mulighed. Ledende oversygeplejerske i den fælles akutmodtagelse, Christian Jørgensen, glæder sig til at tage den nye teknik i brug:

- Det giver patienterne en mulighed for at få et indblik i, hvad der foregår i maskinrummet, og vi håber, at det også kan være med til at give en forståelse for, hvorfor der nogle gange er ventetid, siger han.
Den aktuelle ventetid kan også ses på skærmene og bliver hele tiden opdateret. 

Sætter standarden for fremtidens venteværelser
Der er også indrettet specielle zoner for de patienter, der ønsker ro og privatliv, mens de venter, ligesom der er indrettet et helt nyt børnehjørne. Der er mulighed for at forsyne sig med gratis drikkevarer, og de, der gerne vil have afledt tankerne, kan se på det store saltvandsakvarium, der også er flyttet ind. Farvevalget i ventearealet er heller ikke tilfældigt. Det er nøje udvalgt med det formål at skabe ro og tryghed.

skadestue

Ideen er, at det nye venteareal i skadestuen bliver en slags grundskabelon for alle de nye venteværelser, der skal indrettes, når sygehuset de kommende år udvides med 17.000 nye kvadratmeter.
- Det nye venteareal er første skridt i udviklingen af sygehusets akutte modtagelse, og vi er stolte af, at vores patienter har været med til at sætte dagsordenen. Vi glæder os til at få nogle mere tilfredse patienter, der forhåbentlig ikke vil opleve ventetiden så belastende som tidligere, siger Christian Jørgensen.

skadestue

Skygget personale og leget patienter
Idemændene bag det nye venteområde er gået grundigt til værks. INVIA og IDEO arbejder efter brugercentrerede innovations- og designprincipper. Det betyder, at brugerne i og omkring skadestuen er blevet inddraget i hele innovationsforløbet.

skadestue

Undervejs er personalet blevet skygget for bedre at kunne forstå deres arbejdsgange. Patienterne er blevet interviewet for at forstå deres oplevelser. INVIA og IDEO har "leget" patienter for bedre at kunne sætte sig ind i patienternes sted. Og der er desuden blevet afholdt flere brainstormsessions.
 

Se mere om INVIA

Se mere om IDEO

Senest fagligt revideret: 21-11-2011


Siden er sidst opdateret 21-11-2011Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring