Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2011pilSygehuset skal have papir på kvaliteten

Sygehuset skal have papir på kvaliteten

I uge 48 besøger et hold kvalitetseksperter– også kaldet surveyors - Sydvestjysk Sygehus. I løbet af ugen vil de måle og veje alle dele af sygehuset med Den Danske Kvalitetsmodel som måleinstrument.

Den Danske Kvalitetsmodel indeholder 104 standarder. De spænder lige fra om ledelsen har et ordentligt virksomheds- og ledelsesgrundlag til retningslinjer for, om patienterne får den rigtige medicin, og at deres journaler behandles fortroligt. Alle dele af sygehuset bliver tjekket i detaljer også for, om der er styr på basale ting som hygiejne, rengøring og arbejdsmiljø.

Også spørgsmål til patienter
Alle sygehusets tre matrikler i Esbjerg, Grindsted og Brørup bliver gået efter i sømmene, og både personale og patienter bliver interviewet af teamet af eksterne kvalitetseksperter. Interviewene skal vise, at de ting, sygehuset har skrevet ned, at vi vil gøre, for at sikre en god kvalitet rent faktisk også er det, der bliver udført i hverdagen.

Det betyder, at du som patient også kan blive spurgt. Det kan f.eks. være, at de spørger dig, om personalet husker at tjekke dit navn og cpr.- nr., inden de giver dig medicin eller om du har givet samtykke til behandlingen. Du har naturligvis altid muligheden for at sige, at du ikke ønsker at deltage.

Besøget slutter fredag d. 2. december, hvor teamet oplyser sygehuset om, hvilken indstilling, de er nået frem til. Der er tre muligheder: Akkrediteret, akkrediteret med bemærkninger eller ikke akkrediteret. Derefter er det op til Akkrediteringsnævnet at tage stilling til teamets indstilling, så den endelige vurdering foreligger formodentlig i begyndelsen af februar 2012.

Om Den Danske Kvalitetsmodel
Værktøjet, som kvalitetseksperterne bruger til at vurdere sygehuset, er Den Danske Kvalitetsmodel. Det er et nationalt kvalitetsudviklingsprojekt for hele sundhedsvæsenet. Et system, som både synliggør og dokumenterer kvaliteten i sundhedsvæsenet - og skaber løbende læring og kvalitetsforbedring.

Akkreditering som metode bygger grundlæggende på, at man beskriver standarder for god kvalitet. Disse kaldes akkrediteringsstandarder. En standard kan f.eks. lyde som følgende:
”Institutionen behandler, opbevarer og destruerer personhenførbare data sikkert.”
Når en institution indfører et sådant sæt af fælles standarder, skabes der samtidig et fælles beslutnings- og prioriteringsgrundlag, ligesom der skabes ens praksis og ens rutiner.

Sydvestjysk Sygehus har langt tradition for at arbejde målrettet med kvalitetsudvikling på alle fronter, men det er første gang, at sygehuset skal akkrediteres efter fælles danske standarder.

Se mere om Den Danske Kvalitetsmodel på www.ikas.dk
 

Senest fagligt revideret: 25-11-2011


Siden er sidst opdateret 25-11-2011Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring