Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Kulhydrattælling - skema og instruktion

Formålet med kulhydrattælling er at regne ud, hvor meget insulin du skal tage til et måltid.
Alt hvad du spiser og drikker skrives i skemaet. Beskriv mængden så nøjagtigt som muligt. Tilsvarende skrives blodsukker, insulindosis og evt. kulhydrat ind i skemaet.

Udfyld 2 skemaer. De medbringes til samtalen hos diætisten eller sendes til Diætisterne Sydvestjysk Sygehus Esbjerg eller Grindsted.

 

Brød, gryn, kartofler, ris og pasta skal vejes og vægten angives i gram.
De øvrige mængder angives i tsk., spsk., skiver, stk. eller deciliter.

 

Glem ikke at angive hvilken type

  • morgenmad fx havregryn, cornflakes, chokopops
  • brød fx rugbrød, rundstykke, knækbrød
  • fedtstof fx smør, rapsolie
  • kød, fisk og pålæg fx kylling, makrel evt. fedtprocent
  • mælk og surmælksprodukt fx letmælk, A38
  • ost fx brie, smøreost, skæreost evt. fedtprocent
  • grøntsager fx ærter, majs , broccoli, gulerod
  • frugt fx æble, rosiner, jordbærgrød
  • søde sager fx slik, kage, is
  • snacks fx nødder, chips, popcorn
  • drikkevarer fx kaffe, te, sodavand, saft og hvilket mærke 

 

Medbring gerne foto af varedeklarationer (næringsindhold pr 100 g) og emballage fra fx brød og müsli til samtalen.

Opstår der tvivl i forbindelse med registreringen, kan du altid kontakte den kliniske diætist (tlf. 79182521).

Skemaet til kulhydrattælling kan findes via dette link ► Kulhydrattælling

 


 

 

Logo


Siden er sidst opdateret 1-7-2021



Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring