Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2012pilNy Fødeenhed på Sydvestjysk Sygehus indviet af minister

Ny Fødeenhed på Sydvestjysk Sygehus indviet af minister

Genbrug – men genbrug af en slags, der både ser pænt ud og er med til at løfte kvaliteten af tilbuddene til de vordende og nybagte familier ganske meget. Det var én af de pointer, som blev fremhævet flere gange, da den ombyggede Fødeenhed ved Sydvestjysk Sygehus mandag formiddag blev indviet af sundhedsminister Astrid Krag:

- Vi har et godt sundhedsvæsen, men vi arbejder hele tiden på at gøre tingene bedre. Når jeg ser og hører det engagement, som der bliver lagt i yderligere forbedringer af forholdende for de gravide og fødende, så bliver jeg faktisk en smule stolt. For det er netop det engagement, der sammen med høj faglighed kendetegner det danske sundhedsvæsen.

Alt på ét sted
Med to millioner fra Region Syddanmark, og nogle relativt beskedne ombygninger, lever SVS nu op til intentionerne i Fødeplanen. Hele familien kan nu være samlet før, under og efter fødslen. Både fysisk og organisatorisk er alle funktioner blevet samlet – fra de indledende skanninger, over fødslen, til den efterfølgende barselsperiode. Afdelingen har indrettet en café, hvor familien kan koble af under mere afslappede former, og fædrene har nu mulighed for at være indlagt sammen med mor og barn, hvis der er behov for det.

Alle disse nye tiltag fik ministeren lov til at studere på nærmeste hold, da hun sammen med regionsrådsformand Carl Holst fik en times rundvisning i Sydvestjysk Sygehus’ nye fødeenhed. Her snakkede hun med personale og mødte fødende, der kunne fortælle om deres oplevelser af de nye rammer. Og deres beretninger blev fulgt op af en spørgelysten minister.

- Fødeplanen lægger op til mere integration af familien i hele fødselsforløbet. Og det kan jeg fornemme, at man har godt fat i her i Esbjerg. Det handler om at følge med tidsånden, og i en moderne familie er fødslen ikke kun en ting forbeholdt mor og barn, lød det fra Astrid Krag.


Se billeder fra indvielsen

Astrid Krag - indvielse af fødeenhed

Astrid Krag - indvielse af fødeenhed

Astrid Krag - indvielse af fødeenhed

Astrid Krag - indvielse af fødeenhed

Astrid Krag - indvielse af fødeenhed

Senest fagligt revideret: 28-08-2012


Siden er sidst opdateret 28-8-2012Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring