Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Kendt Jordemoderordning - Sydvestjysk Sygehus

Kendt Jordemoderordning (KJO) giver dig mulighed for at føde med en jordemoder, du kender fra graviditeten

At man som fødende på forhånd kender den jordemoder, der er til stede under fødslen, kan øge trygheden og dermed give optimal mulighed for en god fødselsoplevelse.

Kvinder, der ønsker at føde på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg eller hjemme i eget hjem, kan vælge 'Kendt Jordemoderordning' i Esbjerg Jordemodercenter.
På Sydvestjysk Sygehus findes to Kendt Jordemoderordninger:
 

  • KJO 1 varetager dels fødsler på Fødegangen og dels hjemmefødsler.
  • KJO 2 varetager fødsler på Fødegangen, særligt for kvinder med arabisk baggrund.


Hvad indebærer Kendt Jordemoderordning?
I hver KJO er der tre jordemødre, der skiftes til at have vagt. I vagten varetager jordemødrene fødslerne og andet akut arbejde.
Derudover er der jordemoderkonsultation i Esbjerg hver tirsdag (KJO 2) og onsdag (KJO 1).

Du kommer til at møde alle tre jordemødre, der er tilknyttet din KJO, i løbet af din graviditet. 

Ved fødsel eller akut behov for jordemoder, ringer du til KJO's vagttelefon.
KJO bestræber sig på at varetage fødslerne for alle de kvinder, der er tilknyttet ordningen. Der kan dog opstå situationer, hvor KJO ikke kan være til stede ved jeres fødsel. I situationer med flere kvinder fra ordningen, der føder samtidig, varetages fødslen af jordemødre fra Fødeafdelingen i Esbjerg. Det samme kan forekomme, hvis vagtjordemoderen har været kaldt længe.

Sydvestjysk Sygehus er uddannelsessted for jordemoderstuderende. Derfor vil der til tider deltage studerende i konsultationen og til fødslen.


Hjemmefødsel
I Region Syddanmarks fødeplan anbefales det, at hjemmefødsler varetages af et mindre team af jordemødre, som de vordende forældre har mulighed for at møde inden fødslen. Dette sikrer at erfaring og ekspertise øges til gavn for familierne.

Hvis du planlægger at føde hjemme, kan du blive tilknyttet KJO 1.
 
KJO 1 vil gerne følge dig til alle dine jordemoderkonsultationer. Det er også muligt at gå i en anden jordemoderkonsultation, hvis dette er mest praktisk for dig. 

En jordemoder fra ordningen kommer på hjemmebesøg mindst én gang i graviditeten, mellem graviditetsuge 34 og 37, uanset hvor du går i konsultation.

Hver 2. måned vil der være et informationsmøde vedrørende hjemmefødsler. Her vil alle tre jordemødre deltage så vidt det er muligt. Tjek Sydvestjysk Sygehus' hjemmeside under Fødselsforberedelse, for nærmere oplysninger om dato og tidspunkt for det næste informationsmøde.


Kontakt Kendt Jordemoderordning

Jordemoderkonsultation
Der er konsultation på tirsdage. Jordemoderkonsultationen ligger på Esbjerg Jordemodercenter, Jyllandsgade 79 C, 6700 Esbjerg, telefon 7918 2480.

Ved fødsel eller akut behov for kontakt til jordemoder, ring da til vores vagttelefon:

  • KJO 1: 2910 6199 
  • KJO 2: 2936 6932 


Jordemødrene i KJO glæder sig til at følge jer i graviditeten og under fødslen!

Logo


Siden er sidst opdateret 4-6-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring