Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilFagfolkpilKommunesamarbejdepilNyhederpilArbejdsdag vedr. Sundhedsaftalen 2015-2018.

Arbejdsdag vedr. Sundhedsaftalen 2015-2018.

Det Lokale Samordningsforum ved SVS (SOF-SVS) afholdt d. 3. februar 2016 en arbejdsdag vedr. Sundhedsaftalen 2015-2018 med fokus på lokal prioritering, implementering og organisering. Nedenstående pressemeddelelse blev udgivet på baggrund af dette møde:

Styrket sundhedssamarbejde skal sikre tryghed for patienter på tværs af sektorer

Sammenhængskraften mellem tilbuddene fra sygehus, kommuner og praktiserende læger skal styrkes endnu mere, så patienterne oplever tryghed gennem hele deres forløb. Sydvestjysk Sygehus og de omkringliggende kommuner vil have Danmarks bedste overlevering mellem sektorerne, så ingen patienter oplever et slip, når de udskrives fra sygehuset og f.eks. har brug for pleje eller genoptræning i kommunalt regi.

Det var der stor enighed om på en fælles arbejdsdag i Det lokale samordningsforum, hvor repræsentanter fra Sydvestjysk Sygehus og de omkringliggende kommuner mødtes for at fastlægge strategiske mål for 2016 med borgeren i centrum.

Når man bliver syg og har brug for hjælp, er det vigtigt, at man som patient oplever tryghed igennem hele forløbet, hvad enten hjælpen kommer fra sygehuset, kommunen eller den praktiserende læge. Sådan lød det enstemmigt fra fire patienter, da de blev interviewet om deres oplevelser af samarbejdet på tværs af sektorer.

Patienterne var inviteret til at deltage i et patientpanel, og deres udsagn blev afsættet for den fælles arbejdsdag i Det lokale samordningsforum, som skal sikre den lokale implementering af den sundhedsaftale for 2015-2018, som Region Syddanmark og kommunerne i regionen har indgået. I Det lokale samordningsforum indgår repræsentanter for Sydvestjysk Sygehus, Billund, Varde, Vejen, Esbjerg og Fanø kommuner og en praktiserende læge.

Formand for Det lokale samordningsforum, sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth, SVS, siger:

– Patienterne ønsker så vidt muligt hurtigt at komme tilbage til deres almindelige dagligdag, før, under og efter deres egen eller pårørendes behandling og pleje. Det skal vi som sygehus og primærsektor understøtte i tæt samarbejde med de praktiserende læger. Patienterne, som har deltaget i panelet, har givet mange roser til samarbejdet. De oplever, at sektorerne hver for sig allerede leverer gode og omsorgsfulde indsatser målrettet den enkelte borgers behov. Den tilbagemelding er vi jo meget glade for.

– Det kan i høj grad tilskrives de gode og ansvarsfulde medarbejdere, der hver dag gør en stor indsats for at sikre hjælp og støtte til den enkelte borger. Der, hvor vi fortsat kan gøre det endnu bedre, er der, hvor stafetten overleveres.

– Og det er i forhold til mange små basale ting, hvor det skal være klart også for patienten, hvem der gør hvad. Det kan f.eks. være at sikre, at der er mad i køleskabet til det første døgn, at man er klar over, hvor man skal ringe hen i det første halve til hele døgn efter udskrivelsen, at der er styr på medicin og at patienten ved, hvornår der første gang kommer besøg fra kommunen.

– Patienterne skal ikke bekymre sig om, hvem der skal gøre det, men opleve, at tingene allerede er planlagte og aftalte, eller de skal vide, hvad de kan gøre for at få hjælp, hvis der er noget, der ikke er afklaret.

Susanne Lauth 400

Formand for Det lokale samordningsforum, sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth, Sydvestjysk Sygehus.

Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, supplerer:

– Som kommune deler vi borgernes opfattelse af, at der er brug for en styrket sammenhængskraft mellem tilbuddene fra sygehus, kommuner og praktiserende læger. Selvom vi sidder i forskellige sektorer, skal vi arbejde sammen om at sikre, at borgerne oplever sammenhæng og tryghed gennem hele deres forløb, lige fra akutmodtagelse til efterfølgende pleje og rehabilitering. Derfor ser vi frem til sammen med de øvrige parter i Det lokale samordningsforum at sætte øget fokus på et stærkt samarbejde, som skal sikre overgangene mellem sektorer og optimere genoptræningen, når en borger udskrives fra sygehuset.

Arne-Nikolajsen s-h 400

Arne Nikolajsen, direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune

Det lokale samordningsforum har nu nedsat nogle grupper, som skal være med til at omsætte de ambitiøse mål til praksis. Målet er at skabe synlige og målbare resultater til gavn for borgerne.

Fra pressemeddelelse, Sundhed og Omsorg, Esbjerg Kommune, 23. februar 2016.


Siden er sidst opdateret 19-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring