Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2017pilSVS har gennemført ekstra rengøringskontrol

SVS har gennemført ekstra rengøringskontrol

Region Syddanmark har gennem en årrække gennemført halvårlige eksterne rengøringskontroller på SVS og de andre sygehuse i Syddanmark. Fra i år har regionen udvidet kontrollerne for at sikre endnu bedre rengøring. SVS består efter selv at have iværksat ekstra kontrol.

Kvaliteten af rengøringen bliver kontrolleret af Dansk Servicerådgivning. Det eksterne firma kontrollerer rummene på sygehusene i henhold til to nationale standarder. Den ene vurderer rengøringskvaliteten (DS/INSTA 800), den anden hygiejne (DS 2451-10).

Efter flere tilfredsstillende kontrolrunder har Region Syddanmark valgt at udvide kontrollerne fra 2017 og frem. Sygehusene bliver fortsat vurderet efter de to standarder, men kontrollen indebærer nu, at der er flere objekter, der bliver kontrolleret. Bl.a. anæstesiudstyr, scanningsudstyr eller rullevogne med plejeudstyr.

Resultaterne fra den første udvidede kontrol viser, at der på SVS som på de fleste andre sygehuse i regionen var plads til forbedring.

Det har SVS taget konsekvensen af.

– Vores patienter skal forvente et højt niveau af hygiejne og rene rammer, når de bliver indlagt eller kommer til undersøgelse hos os. Og efter sygehuset blev afvist i kontrollen i marts med områder under hygiejnestandarden, har vi arbejdet benhårdt på at forbedre niveauet og har selv iværksat ekstra kontrol, siger administrerende sygehusdirektør Per Busk.

For at bestå rengøringskontrollen, må sygehuset have op til 14 afviste rum inden for rengørings- og hygiejnestandarden. Begge standarder indeholder områder, som både servicepersonalet og plejepersonalet gør rene.

– Og SVS bestod kontrollen, der blev foretaget den 18.-19. maj i Esbjerg og den 29. i Grindsted – endda med et godt resultat. Det har krævet en ekstra indsats og et tæt samarbejde mellem servicepersonale og klinisk personale at sikre, at SVS kom i mål. Det har krævet en ekstra indsats og et tæt samarbejde mellem servicepersonale og klinisk personale at sikre, at SVS samlet er kommet i mål. Vi har nået et niveau, som vi vil arbejde på at bibeholde fremover, understreger Per Busk.

Mere information

Administrerende sygehusdirektør Per Busk, 21 72 66 87, per.busk@rsyd.dk


Siden er sidst opdateret 14-6-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring