Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

 Header SVS april 09Til Region SyddanmarkTil forsiden


Afdeling 251 synger for sine patienter

Bragt i nyhedsbrevet SVS-NYT den 15. december 2017

Hver formiddag i december samles medarbejderne på afdeling 251 til julesang. Nogle gange er de mange, andre gange få. Uanset hvad spreder sangen dagligt glæde på afdelingen blandt både patienter, pårørende og medarbejderne selv.


 

- Højt fra træets grønne top, stråler juleglansen…


Afdelingssygeplejerske Britta Buhl og sygehuspræst Pernille Svenningsen danner fortrop for dagens julekor på afdeling 251 på Sydvestjysk Sygehus. Bag dem går en halv snes kolleger med sangtekst i hænderne. En bærer lægeuniform, et par stykker er i civil, mens andre er i sygeplejeuniform. Langsomt bevæger de sig rundt på afdelingens lange gange, hvorfra dørene til de fleste stuer står åbne, så sangen kan nå ind.


På en palliativ stue ligger den 93-årige Inge Jørgensen. Hun har elsket sang hele sit lange liv.


- Det er så dejligt, at de synger. I dag hørte jeg kun den første sang, fordi de gik videre, men det var dejligt også fordi man kan genkende sangene. De synger kun sange, vi kender, smiler hun.


Også hos de syngende medarbejdere når sangen helt ind under huden.


- Når man er alvorligt syg, som vores patienter på palliativ jo er, så kan julen være en vemodig tid. Den tanke kan godt røre mig, når vi går rundt og synger ligesom jeg også fornemmer, at det rører patienterne, siger specialeansvarlig sygeplejerske, Inge Mærsk.  


Sygeplejerske tog sangen med fra Aarhus
Det er tredje år i træk, at medarbejderne på afdeling 251 bryder ud i sang i december. Idéen er sygeplejerske Anne Schultz Vilhelmsens.
 

- Jeg oplevede det, da jeg var i praktik på ortopædkirurgisk i Aarhus, og så foreslog jeg det på et personalemøde her, fordi jeg synes, at det var så god en oplevelse, siger Anne Schultz Vilhelmsen, der med det samme fik opbakning fra afdelingssygeplejerske, Britta Buhl.


- Jeg var med på den med det samme. Jeg kommer fra et hjem med sang, så for mig lå det ligetil, mens andre lige var lidt usikre på deres sangevner, men det skønne er, at vi alle sammen synger med den stemme, vi nu engang har, og alle har en dejlig oplevelse, siger Britta Buhl, der ligesom sine medarbejdere modtager masser af positive tilkendegivelser fra patienter og pårørende – indimellem sker det endda at nogen af dem stemmer i!


- Det er så dejligt, når man lige går forbi en dør, og de vinker ud som tegn på, at de synes, det er hyggeligt, vi synger, smiler afdelingssygeplejersken.       


Siden er sidst opdateret 15-12-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring