Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


SVS scorer topresultater i Dagens Medicin

Bragt i nyhedsbrevet SVS-NYT den 15. december 2017

Sydvestjysk Sygehus får flere første- og andenpladser i fagtidsskriftet Dagens Medicins årlige kåring af landets bedste hospitaler og de bedste til 68 behandlinger og undersøgelser.
 

SVS-NYT
Ifølge Dagens medicin er SVS igen det bedste sygehus indenfor fedmekirurgi. Fra venstre ses oversygeplejerske Birgot Brodde, overlæge Andrea Floyd, afdelingslæge Christian Nørregard, ledende overlæge, Christina Tinghus, overlæge Krzysztof Torzynski og overlæge Jesper Smedegaard. Foto: Robert Attermann, Red Star  


For andet år i træk er SVS bedst til fedmekirurgi. Dagens Medicin skriver, at førstepladsen primært kan forklares ved en imponerende hurtig udskrivningstid. Patienter, der har fået enten operation med gastrisk bypass-teknik eller operation med gastrisk sleeve-teknik udskrives i næsten alle tilfælde inden for to dage.

Samtidig deler SVS en førsteplads med Hvidovre Hospital, når det kommer til færreste akutte genindlæggelser inden for 30 dage.
Kirurgi på SVS ligger også på førstepladsen i plastikkirurgisk behandling af modermærkekræft og indtager derudover en andenplads i behandling af hhv. tarmkræft og brystkræft.

Helt i top
Også Klinisk Diagnostisk Afdeling er repræsenteret med flotte kvalitetstal.
Inden for patologi er SVS bedst til at identificere lymfeknuder i forbindelse med brystkræft (sammen med Viborg) og til at behandle modermærkekræft (med Hospitalsenheden Vest), mens det er blevet til en andenplads i screening for livmoderhalskræft.

– Helt i top – står der i Dagens Medicin om patalogidata, og det gælder specielt for SVS Esbjerg. Vi leverer en førsteplads på to ud af fire parametre og en andenplads inden for screening for livmoderkræft, siger Brian Fauerskov, driftschef i Klinisk Diagnostisk Afdeling.

– Vi er yderst tilfredse med resultatet, som tydeligt viser, at Esbjerg leverer den bedste kvalitet inden for patologien og uden problemer matcher større sygehuse – på trods af, at Patologisk Afdeling har oplevet aktivitetsstigninger. Det er godt gået, understreger han.

Til at vurdere Danmarks bedste til specifikke behandlinger, tager Dagens Medicin udgangspunkt i de faglige databasers årsrapporter og har bedt landets speciallæger hjælpe med at vurdere, i hvor høj grad hver enkelt kvalitetsindikator inden for deres arbejdsområde er sigende for behandlingskvaliteten inden for en sygdom eller undersøgelse.


Glæder sig over resultaterne
– Vi skal glæde os over resultaterne og bruge dem til at sige til os selv, at vi er dygtige, siger ledende overlæge på Kirurgisk Afdeling Christina Tinghus.

– Omvendt skal vi ikke bruge mindre gode resultater til at sige til os selv, at vi er dårlige. Der kan være gode forklaringer på både de gode og de mindre gode resultater.
Det kan nemlig være svært at fastslå, hvad der er god kvalitet. Kvalitetsdata er ikke det eneste udtryk for, hvad det er for en kvalitet, en afdeling leverer, mener hun.

– Men kvalitetsdata støtter vores arbejde, og ser vi udsving, undersøger vi tingene for at finde ud af, hvordan de hænger sammen. Kvalitetsdata hjælper os til at holde fokus, og selvfølgelig er vi glade for de flotte tal i Dagens Medicin.

Flere første- og andenpladser
Dagens Medicin kan fredag den 15. december afslører flere flotte resultater for SVS. Hæmatologien indtager en førsteplads i myelomatose (kræft i knoglemarven) og kardiologien en førsteplads i KAG (undersøgelse af hjertets kranspulsårer).

For ortopædkirurgiens vedkommende er det blevet til en andenplads i hhv. rekonstruktion af korsbånd og i skulderalloplastik, og endokrinologi placerer sig på en andenplads i diabetes hos voksne.

 


 


Siden er sidst opdateret 15-12-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring