Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilPressepilNyheder 2020pilSydvestjysk Sygehus satser på fremtidens behandling

Sydvestjysk Sygehus satser på fremtidens behandling

Med de to professorudnævnelser i hjertemedicin og diabetes/overvægt er Sydvestjysk Sygehus nu et skridt nærmere fremtidens behandlingsmuligheder og lægeuddannelsen i Esbjerg

svs-nyt

Medicinsk overlæge, Claus Bogh Juhl og kardiologisk overlæge Niels Peter Rønnow Sand skal som nye professorer stå i spidsen for at udvikle fremtidens behandling på Sydvestjysk Sygehus.
- Det er helt unikt, at vi får to så dygtige professorer tilknyttet på samme tid. Det er en glædelig nyhed, som betyder, at vi kan glæde os til endnu mere til fremtidens udviklende forskning på Sydvestjysk Sygehus, fortæller lægelig direktør, Anna-Marie Bloch Münster.
Med de to udnævnelser, har sygehuset nu seks kliniske professorer tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS) under Syddansk Universitet.
De to nyansatte professorer skal bidrage væsentligt til at fremtidssikre patientbehandlingen og til den kommende lægeuddannelse

 

Det det hele drejer sig om
Professorerne på Sydvestjysk Sygehus har til formår at bringe den nyeste klinikske viden ind i klinikken.
- Det har en kæmpe betydning for patienterne, at vi satser på forskningen. Der er jo dem, det hele handler om. Det betyder at vi sikrer den bedst udviklede behandling til vores patienter i fremtiden, fortæller forskningsleder ved IRS, Torben Knudsen.
Claus Bogh Juhl og Niels Peter Rønnow Sand vil de kommende år udvikle behandlingerne inden for hjertemedicin, diabetes og behandling af overvægt. Men forskningen er kun én del af jobbet. De to læger vil nemlig også fortsætte med at se patienterne i klinikken.
- Vores forskere er med i vagtplanerne. De ser patienterne, og kollegaerne ser dem. Derfor bliver de en kilde til inspiration for både patienter og kollegaer. De sidder ikke gemt på et fjernt kontor. Patienterne møder dem – også i nattevagten, fortæller Torben.

 

Fremtidens talenter
I 2022 åbner kandidatuddannelsen i medicin i Esbjerg.
De studerende på uddannelsen kan blandt andet glæde sig en kliniknær hverdag placeret i et højt udviklet forskningsmiljø på sygehuset.
- Vores professorer skal være med til at tegne lægeuddannelsen uddannelsen i Esbjerg. Derfor er det også et stort skridt for os, at vi kan udvide professorkredsen med tre så afgørende kliniske specialer som hjertemedicin, diabetes og overvægt, fastslår Anna-Marie Bloch Münster.  

 

 


Siden er sidst opdateret 8-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring