Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Syddansk Overvægtsinitiativ

SDOI logo

Syddansk Overvægtsinitiativ handler ikke om at gøre tykke mennesker tynde, men om at gøre syge mennesker raske.

Der er fokus på tidlig opsporing af eventuelle følgesygdomme og behandling heraf.

 

Syddansk Overvægtsinitiativ

 
Syddansk Overvægtsinitiativ er et nytænkende tilbud til borgere med et BMI over 30. Initiativet består af en række undersøgelser for medicinske sygdomme og, ved sygdomsfund, tilbud om et forløb med livsstilsændring.

Fokus på sundhed, ikke på vægttab

En ny tilgang til patienterne – fordi fokus på slankekure ikke altid virker.
Patienterne vil blive mødt uden primært fokus på vægttab – og det er til en vis grad unikt.

"Vi vil ikke gøre tykke mennesker tynde, men gøre syge mennesker raske". Det er mottoet for overlæge, ph.d. og professor Claus Bogh Juhl, der er idémand bag - og frontfigur for - Det Syddanske Overvægtsinitiativ.

Det er kendt, at helbredsproblemer i nogle tilfælde opdages senere hos overvægtige medborgere end hos tynde. Det vil initiativet gøre noget ved - ved at screene for følgesygdomme.

Patienterne bliver henvist til Det Syddanske Overvægtsinitiativ fra egen læge eller andre afdelinger på et sygehus. Placeringen på SVS giver adgang til at inddrage eksperter og ressourcer i udredningen og vurdering af den overvægtige persons tilstand. En første screening giver svar på, om der er endnu ikke opdagede og ubehandlede følgesygdomme eller om der findes tilbud, som den enkelte person med overvægt kan prøve af. Patienterne får indflydelse på, om og hvordan de vil benytte sig af en række tilbud som initiativet stiller til rådighed. Tilbuddene omfatter: vejledning om kost og aktivitet, medicin og kirurgi.

Når den åbne tilgang er valgt, skyldes det blandt andet, at et det ikke altid har virket hovedsageligt at have fokus på slankekure og vægttab.

Tilbuddet er inspireret af det bedste fra moderne metoder, som fx Fælles Beslutningstagning, kognitiv adfærdsterapi (ACT - Acceptence and Commitment Therapy) og vægtneutral sundhed.

Se video om Syddansk Overvægtsinitiativ her

 

Kontakt - Syddansk Overvægtsinitiativ

Telefon:     79183114

Telefontid: Man-torsdag kl. 8-14

                   Fredag kl. 8-13

SDOI logo  


Siden er sidst opdateret 19-10-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring