Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Forside - Sydvestjysk SygehuspilForskningpilNyhedsarkivpil2020pilSeptemberpilSVS ansætter professor i klinisk mikrobiologi

SVS ansætter professor i klinisk mikrobiologi

Bragt i nyhedsbrevet SVS ansætter professor i klinisk mikrobiologi den 24.09.2020
Den 1. september 2020 blev konstitueret ledende overlæge John Eugenio Coia ansat som professor i klinisk mikrobiologi på Sydvestjysk Sygehus. Her vil han være med til at udvikle forskningsområdet med bedre diagnostik, der i sidste ende skal give patienterne mulighed for en mere målrettet behandling.
 
For John Eugenio Coia er forskning en integreret del af det kliniske arbejde som læge. Kombinationen mellem at forske og arbejde tæt på patienterne giver nemlig et helt særligt indblik i deres problemstillinger, og ofte er det her, at idéerne til nye udrednings- og behandlingsmuligheder opstår.

I størstedelen af sin karriere har John Eugenio Coia derfor kombineret arbejdet som læge med forskning og har blandt andet været tilknyttet en række universiteter i Skotland, som han oprindeligt kommer fra.
 
Et nært forstående Brexit og en unik mulighed på Sydvestjysk Sygehus betød dog, at han i 2018 skiftede de skotske rammer ud med en stilling som specialansvarlig overlæge inden for klinisk mikrobiologi på Sydvestjysk Sygehus.
 
Senere blev han konstitueret ledende overlæge for Klinisk Diagnostisk Afdeling, og med den nye udnævnelse som professor ser han frem til, at han fremover får mere tid til at forske nu, hvor det er blevet en formel del af jobbet.
 
Professorudnævnelsen vækker stor glæde i Direktionen på Sydvestjysk Sygehus:
’Vi er meget glade for endnu en professor på det diagnostiske område’, siger Lægelig Direktør Anna-Marie Bloch Münster. Hun tilføjer: ’Det passer perfekt, at kredsen af professorer udvides inden for netop det mikrobiologiske felt – og det kommer patienterne også til at mærke gennem tidligere og forbedret diagnostik. John har stor erfaring, som vi også kommer til at trække på i opbygningen af en unik og nytænkende lægeuddannelse samt i det daglige arbejde med at sikre, at de kommende lægestuderende i Esbjerg får den allerbedste uddannelse, dag for dag.
 

Siden er sidst opdateret 15-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring